Om vores garn

Vores Superwash Merino kommer fra Argentina, Uruguay og Europa og stammer fra mange gårde i forskellige størrelser, fra mindre til større gårde, hvor fleeces ofte samles sammen fra små landmænd, og behandles derefter i større skala.

Non-Superwash Merino er peruansk merino, og kommer fra små hyrder i bjergene, hvor får er deres levebrød. Det er i deres interesse at passe deres husdyr for at modtage den højest mulige pris for deres fleece og garantere sig selv en indkomst. Vores peruanske fabrik leverer også uddannelsesprogrammer, der hjælper hyrderne med at få det bedste ud af deres dyr.

Alt vores merinould er mulesingfrit.

Vores mohair kommer fra Europa og Sydafrika. Møllerne, der spinder vores mohair, ejer også deres egen mohairgårde og brænder for oprindelsen af ​​deres produkter og dyrevelfærd.


Vores Silke kommer primært fra Kina

 

Vores leverandør fortæller:

”Vi arbejder med vores fabrikker for at sikre, at vi køber fibre, hvor den bedste landbrugspraksis bruges til vores ufarvede garn, og vi sigter mod at hente vores fibre fra dem, der passer til vores egne og vores kunders standarder. Hvor vores fibre er hentet fra er meget vigtigt for os, dette er et konstant igangværende arbejde, fordi fiberkilder ikke er faste, nogle gange har nogle lande udsving i joller eller kvalitet, og derfor er fibrene hentet fra det bedste sted på det tidspunkt, hvilket som helst ændringer afspejles i overstående information. Vi prioriterer vores etik over fiberomkostningerne, og vi vil ikke gå på kompromis med dette”

 

Hvad betyder Superwash?

Superwash er en behandling, der anvendes på uldfibre, der gør det mere modstandsdygtig over for krympning. I 80'erne fik superwash-behandling et dårligt rap, fordi spildevandet i nogle lande ikke blev genanvendt. Dette har dog ændret sig dramatisk, da EU håndhævede meget strenge love, og eventuelle biprodukter skal fjernes fra vandet, før det ledes ud i vandsystemerne. Dette betyder nu, at det udledte vand faktisk er bedre end det drikkevand, du får fra hanen. Ikke alle lande har de samme regler, og vi bruger kun superwash uld, der kommer fra stærkt regulerede rensningsanlæg i England og Europa (som også har meget strenge standarder). Vores leverandør er meget specielle omkring hvor ulden behandles, og har personligt været på besøg i vores Superwash-behandlingsanlæg i Storbritannien. Ejeren har ph.d. i dette område og beskæftiger sig med de mest opdaterede superwash-teknikker og følger altid nye ideer.

Så ... hvad indebærer processen? For det første behandles ulden i klorvand for at dæmpe spidserne af uldens skalaer, og dette reducerer skalaernes evne til at holde sig til hinanden og reducerer derfor filtning. For det andet påføres en supertynd belægning af harpiks på fibrene, der permanent bindes til uld, og dette glatter vægten, forbedrer håndtaget og forhindrer også filtning.